COMENÇA L'AVENTURA! 27.09.2019

Benvingudes a Llevant i al nostre blog, famílies! 

Estem molt contents i emocionats de començar aquesta aventura a sisè, que esperem que sigui interessant i ens faci aprendre molt!

El nostre primer projecte l'hem començat fent Una Volta per Espanya! Vam rebre una carta des de la direcció de "La Volta Ciclista a Espanya" proposant-nos que dissenyéssim una altra ruta per a la següent edició. Havíem de tenir en compte aspectes concrets d'Espanya:  la seva organització política i comunitats autònomes, la geografia física, la vegetació i els espais protegits que existeixen. Tot això i, també, aspectes concrets de l'organització d'una volta ciclista. Amb la coneixença de tots aquests aspectes podrem dissenyar les diferents etapes per les quals volem que passi la nostra Volta a Espanya.



La primera part de la feina va ser fer memòria! Vam intentar pensar individualment què sabíem de cadascun dels apartats que ens indicava la carta. Després ho vam posar en comú amb els companys de taula i finalment amb el gran grup. A partir d'aquí vam poder omplir tot allò que volíem saber d'aquest projecte. Van sortir preguntes ben originals!



Parlant de la Volta a Espanya, i relacionat amb el ciclisme, vam dissenyar cadascú el nostre cartell per la pròxima Volta. Vam incidir especialment en els colors a utilitzar i la necessitat que agrupés els 2 conceptes: Espanya i volta ciclista. Mireu com ens han quedat!


Un cop fet tot aquest treball previ ja vam entrar de ple a investigar el següent: la localització d'Espanya dins d'Europa, els seus límits, i com s'organitza territorialment i política.

Hem treballat l'organització política. Amb la lectura de dues fotocòpies ens va començar a quedar clar quines són les institucions més importants d'Espanya i quines són les seves funcions. Per organitzar tot això vam fer-nos un esquema i uns exercicis que ens ajudaran a estudiar.




Parlant, i parlant, i parlant tant de política, al final ens va entrar la curiositat per saber qui ocupava aquestes institucions actualment. Així que amb les tauletes vam començar a buscar aquesta informació. Alguns noms ens sonaven molt i molt, ja que a les notícies no paren de repetir-se, d'altres no ens sonaven de res. El que més ens ha sorprès és el gran nombre de ministeris que existeixen!




Al final de setmana vam començar una activitat força divertida. Ens vam dividir en 5 grups i havien de representar a la silueta d'Espanya: les comunitats autònomes un grup, les províncies un altre, el relleu un altre, els rius un altre; i els caps i golfs i el clima l'últim grup.


Un cop ho vam tenir plasmat en el mural ho vam repassar amb plastilina! I mireu, mireu... ja quasi tenim el resultat final!





Ja veieu que estem treballant de valent i l'Ester ja ens ha donat més feina per la setmana vinent: un power point sobre una comunitat autònoma, aprendre-les a situar dins d'Espanya i totes les seves províncies... no perdem el temps!

Per començar a treballar aquesta part aquí us deixem uns enllaços per tal de poder practicar-ho.

mapa províncies d'Espanya
Fins la setmana vinent!