SEGUIM INVESTIGANT 9.10.2019

Benvingudes famílies de nou al blog de Llevant!

Tal com us vam explicar a l'anterior entrada, aquestes setmanes hem entrat de ple a conèixer les comunitats autònomes d'Espanya i les seves províncies. Hem tingut l'ajuda del llibre de classe i alguns ja ho havien practicat en l'anterior entrada on l'Ester ens havia enllaçat unes pàgines per practicar-les. Els mapes ens van ajudar a situar cadascuna d'elles.





També hem començat a fer un Power Point per parelles sobre una comunitat autònoma. Vam tenir feinada a escollir, molts volíem la mateixa, però un cop escollides ja hem anat a l'aula de mitjans audiovisuals per posar fil a l'agulla. Encara no hem acabat, però ja ens ha avançat l'Ester que haurem de fer una exposició ben detallada i curosa davant dels companys.




En aquest projecte, com en la resta,  també treballem una part de les matemàtiques. A partir d'una fotocòpia on escollíem quin recorregut faríem per arribar al poble o ciutat triada per nosaltres, vam investigar quants quilòmetres ens separaven d'aquesta. La pregunta inicial la va fer la Martina: quants quilòmetres hi ha fins a Mijas? Vam observar que els pobles més allunyats són els situats a Galícia amb aproximadament més de 1000 km de trajecte, i també, a les Illes Canàries amb més de 2000 km de distància. 

I ens va sorgir un altre dubte: quant trigaríem a arribar-hi amb cotxe? Doncs apa... a investigar! Entre tots vam pensar com ho podíem calcular i vam decidir fer una estimació d'hores.



També vam esbrinar a quina comunitat autònoma havien nascut els avis i pares de la classe. Després de fer el recompte vam observar que la majoria d'avis i àvies eren de Catalunya, però també de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Extremadura, Galícia, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Aragó, La Rioja i Madrid. Amb aquests resultats vam representar una gràfica.




A partir d'una lectura del llibre on ens parlava de la riquesa lingüística de l'Estat espanyol, vam investigar la llista de llengües oficials que s'hi parlen. A part del castellà també es parlen el català, el basc, el gallec, l'occità, l'asturlleonès i l'aragonès. I com no... vam buscar paraules amb aquestes llengües! Quina sort tenir i conèixer tantes llengües!


De la part de plàstica també treballem coses! L'Ester ens va demanar que busquéssim una fotografia d'un monument o construcció important d'Espanya. El que farem amb aquesta imatge és intentar copiar-la al màxim detall i de la manera més realista possible. Ja us ensenyarem els resultats... aquí teniu el procés!




Ah! I no ens oblidem del control! Aquesta setmana hem fet el primer control sobre l'organització política d'Espanya. Ja veieu... estem molt concentrats!


Seguim avançant!
Fins la propera setmana.