CONEIXENT EL RELLEU D'ESPANYA 25.10.2019

Benvingudes famílies de nou al blog de Llevant!

Aquestes setmanes hem seguit treballant de valent amb "La volta a Espanya", centrant-nos molt en el relleu.

Per començar a tenir una idea sobre quin relleu hi predomina o com es divideix, vam llegir del llibre una lectura i d'allà en vam fer un resum o esquema a la llibreta personal, cadascú el que li funcionés millor. Llavors entre tots en vam parlar i vam observar què no hi podia faltar com a informació imprescindible i que ens servís també d'estudi. Per completar la informació l'Ester ens va donar una fotocòpia on sortia tot molt ben explicat! 




Tant observar i parlar del relleu vam haver de situar les unitats de relleu més importants en un mapa Din A3. Ens vam ajudar del llibre i de les tauletes!



A partir d'aquí ens van sorgir les preguntes: quin és el cim més alt del territori espanyol?, i el de la península Ibèrica?, on trobem els cims més alts? Doncs apa... a investigar!


Aquestes setmanes hem seguit dedicant hores a acabar el dibuix sobre un monument d'Espanya. Ja el vam iniciar i ara ja anem avançant amb determinació.


Aprofitant que tenim imatges de paisatges on estan els monuments, hem començat a treballar la descripció de llocs. Primer hem estat llegint exemples de descripcions i n'hem observat les seves característiques i el lèxic més utilitzat: adjectius, comparacions, metàfores... Ara ens toca a nosaltres!

Hem continuat treballant per parelles sobre la Comunitat Autònoma que vam escollir. Ja veieu que la feina se'ns allarga, però és que tenim molts aspectes a investigar!



A partir d'un dossier que ens ha facilitat l'Ester, anem descobrint aspectes concrets de cada comunitat autònoma. Amb l'ajuda de les tauletes hem de respondre preguntes concretes que ens demanen com: rius que hi passen, platges més famoses, parcs nacionals que tenen, municipis rellevants, personatges històrics, museus importants, restes arqueològiques, gastronomia... ens estem tornant tots uns experts!



Com veieu, la feina no s'acaba i cada setmana anem descobrint i investigant més coses. Ah! I aquesta setmana l'hem acabat amb el control! Creiem que ens ha anat força bé.

Aquí enllacem unes pàgines webs per tal que puguem repassar el relleu d'Espanya a través de jocs interactius.

Fins la següent setmana!