APRENEM A COSIR! 8.11.2019

Hola de nou famílies al blog de Llevant!

Tot i que aquesta setmana hem celebrat la Castanyada a l'escola, hem seguit treballant de valent sobre aspectes relacionats amb el relleu d'Espanya!

Tal com us vam comentar a l'anterior entrada hi ha feines que encara no les hem acabat.

Seguim treballant amb el dossier de les  comunitats autònomes buscant informació a les tauletes per tal de completar el que ens demanen. 

També seguim amb els power points, ja estem arribant a la seva fi i podrem fer les exposicions orals als companys.

Vam acabar les descripcions que vam fer sobre 2 paisatges: les muralles d'Àvila o l'aqüeducte de Segòvia. La veritat és que per ser la primera vegada que descrivíem paisatges, ens va sortir força bé: a alguns ens calia afegir més adjectius o comparacions, i a d'altres, vigilar amb l'ortografia.





També hem acabat amb els dibuixos que vam fer sobre un monument d'Espanya i ens han quedat superbé, els tenim penjats a l'aula!




Aquests dies hem treballat bastant amb les gràfiques. L'Ester ens va repartir una fotocòpia on havíem d'interpretar una gràfica sobre un port de muntanya: vam haver d'interpretar-la primer per després fer a la inversa i realitzar la gràfica del port de muntanya. La veritat és que no ens va ser gens fàcil dibuixar-la!



L'Ester ens va parlar d'un terme nou, el que anomenem topografia. Vam parlar de què és un perfil topogràfic, i que en el nostre cas, ens anirà bé per fer la nostra etapa de la volta ciclista. Vam analitzar un perfil topogràfic i vam observar què és un tall al relleu en línia recta. Els exercicis ens van ajudar a entendre-ho, tot i així, ens van resultar difícils.




Una altra perspectiva que tenim per observar el relleu és des de dalt. Així que també hem hagut d'analitzar i observar molt bé imatges aèries per descobrir-hi per exemple: els rius, els edificis, els boscos, els conreus, les carreteres.. Hem interpretat els seus elements i els colors, i hem intentat fer un croquis d'un fragment d'imatge aèria. La cosa se'ns està complicant!



L'Ester ens va demanar que portéssim alguna imatge d'algun cim dels que havíem estat treballant: l'Aneto, el Mulhacén, el Teide, la Serralada Cantàbrica o l'Aitxurri a les muntanyes basques. Després d'observar i parlar de la forma que tenen, o de què els rodeja, vam aprofitar per escriure quins elements naturals hi havia i quins d'humanitzats. Alguns vam buscar més informació a les tauletes per tal de complementar la nostra explicació.



Aprofitant aquests paisatges tan bonics i extraordinaris que tenim al nostre territori, l'Ester ens va proposar de triar-ne un i intentar fer una altra descripció de paisatge. Aquesta vegada ens ha sortit millor i hem pogut arreglar tot allò que havíem de millorar de l'anterior descripció.

L'activitat estrella d'aquestes darreres setmanes ha sigut cosir amb feltre les banderes de les comunitats autònomes! Això de cosir no ho fem massa, però la veritat és que ens en sortim força bé! Mireu com va el procés.










Ja ho veieu famílies, a Llevant no parem de treballar i d'aprendre coses noves!

Fins a la propera!