CONFECCIONEM EL NOSTRE ITINERARI 21.11.2019

Hola a tothom de nou! Ja tornem a ser aquí una setmana més.

Tal com us vam dir a l'anterior entrada hem iniciat l'apartat de la hidrografia d'Espanya. 

A partir d'una lectura vam observar que les aigües d'Espanya es divideixen en 3 vessants: les vam identificar i hi vam escriure els noms dels rius més importants. Sort de l'ajuda del llibre i de les tauletes perquè a alguns ens van costar molt de trobar!

Per tal que ens quedés tot més clar vam fer-nos uns apunts que ens ajudin a estudiar: en forma d'esquema o fent un resum. El que vagi millor a cadascú.


Parlant de les característiques dels rius vam investigar la llargada dels més importants. Vam observar que hi ha molta diferència segons de quina vessant són: els rius de l'Atlàntic són llargs i cabalosos, en canvi els del Cantàbric són curts i amb molt cabal i els del Mediterrani són curts i poc cabalosos. El relleu ens hi influeix molt!




Arran d'una conversa a l'aula, l'Ester ens va preparar una activitat molt divertida sobre els Parcs Naturals. Teníem la imatge dels 15 parcs naturals i havíem d'identificar-los. Encara ens en vam sortir força bé!

Una activitat semblant a aquesta va ser amb els caps i golfs de la península Ibèrica. Teníem les imatges d'alguns d'aquests accidents geogràfics i havíem d'escriure el seu nom. Aquesta ja ens va costar més!




També hem realitzat alguna comprensió lectora relacionada amb les illes i les costes d'Espanya, i gràcies a la lectura ja sabem quina és la construcció més antiga, ja que és de l'època romana: la torre d'Hèrcules!




Ja hem acabat algunes de les feines que vam iniciar ja fa setmanes. Les banderes de les Comunitats Autònomes ja les tenim totes acabades i penjades. Mireu quins artistes som!





Els power points de cada Comunitat Autònoma els hem acabat i per tant la setmana vinent ja iniciarem les exposicions als companys. Haurem d'estar molt atents perquè haurem de prendre apunts del que ens expliquen els nostres companys. Tenim una activitat final molt divertida per a vosaltres pares... però encara és un secret!

L'activitat estrella d'aquesta setmana ha sigut l'inici de la nostra etapa ciclista. L'Ester ens va explicar en què consistia: cada parella havia de pensar la seva sortida i arribada de la Volta a Espanya i pensar per quins pobles passaria de la Comunitat Autònoma treballada. Per saber per quants pobles passar ho vam buscar al google maps i després miràvem quants kilòmetres hi havia en total: ens vam adonar que alguns ens passàvem o d'altres ens quedàvem curts de kilòmetres. Cadascú escollia la llargada de la seva etapa. A part dels pobles també havíem de pensar si era una etapa de costa, de plana o de muntanya, i per tant, escriure per quines muntanyes o cims passarien els nostres ciclistes, així com rius.

Tot just ho hem iniciat i ja hem vist que hem de tenir en compte molts aspectes. Ja ho anirem perfilant per tal de presentar una bona ruta per la Volta 2020!





Per tal de repassar els aspectes que hem estat treballant aquestes setmanes, aquí us deixem uns enllaços per practicar: ens aniran bé per l'examen!


Fins la següent famílies!