ANEM ARRIBANT AL FINAL DEL PROJECTE 5.12.2019

Benvingudes de nou famílies al blog de Llevant.

Tot i que aquesta última setmana és una mica més curta, hem seguit treballant de valent i ja estem veient el final del nostre projecte. Aquestes setmanes ens endinsem ja a la realització del repte final que ens van proposar, tot i que no abandonem l'últim apartat que ens faltava per aprendre: la vegetació i el clima d'Espanya.La setmana la vam iniciar encara repassant aspectes d'hidrografia, sobretot la lectura i interpretació del tall topogràfic dels rius i vam acabar amb la realització del control el dimecres.També estem realitzant les exposicions orals dels companys sobre la Comunitat Autònoma que hem treballat. 

Del power point dels companys estem prenent apunts d'aquells aspectes més rellevants així com informació que ens sorprèn i trobem interessant. L'Ester ens ha recalcat molt que quan fem l'exposició oral el més important no és llegir sinó explicar amb les nostres paraules la informació que hem  buscat, tenir una bona dicció i mirar al públic quan exposem!
Encara ens falten alguns companys per a exposar però com que la feina ja la tenim feta, també hem de ser conscients de com hem treballat en equip. Per això l'Ester ens va donar una graella d'autoavaluació on cadascú reflexionava sobre la seva feina, i una altra d'actitud davant el treball, on era el nostre company qui ens avaluava la feina cooperativa. Així podem saber en quins aspectes hem de millorar pel següent treball.
Com hem dit anteriorment, l'últim aspecte que veurem en aquest projecte són els climes d'Espanya i, en conseqüència, la seva vegetació, ja que segons l'altitud i la temperatura hi poden viure unes plantes o unes altres. 

Per iniciar el tema l'Ester ens va donar un esquema dels 5 climes que predominen a Espanya: clima mediterrani interior, clima mediterrani continental, clima atlàntic, clima d'alta muntanya i clima subtropical. Amb l'ajuda del llibre vam escriure les zones on el trobem, les seves precipitacions i temperatura. Així ho tenim tot resumit i ens serveix per estudiar.Per fer la part de vegetació l'Ester ens va donar una fotocòpia amb diferents tipus d'arbres i matolls i els vam haver d'enganxar al seu clima corresponent. Algunes imatges les vam haver de buscar a les tauletes perquè no sabíem on enganxar-les!Un aspecte matemàtic que ens ha sortit amb aquest projecte han sigut les escales en els mapes. Hem observat que als mapes i plànols que hem estat treballant sempre hi sortien els punts cardinals i l'escala del mapa. 

 Per saber més de l'escala l'Ester ens va mostrar dues pàgines webs on ho explicaven molt bé. Entre tots vam posar en comú el que havíem entès i ho vam explicar per a tots perquè ens quedés clar. Llavors ho vam posar a la pràctica amb unes activitats per acabar de resoldre els dubtes que ens anaven sorgint. Alguns exercicis no ens van ser massa fàcils!I per acabar l'Ester ens ha explicat què és un climograma! Tot just hem vist i analitzat diferents climogrames de ciutats d'Espanya. La setmana següent ja ens iniciarem amb la realització d'un! Anem a poc a poc i amb bona lletra...

Fins la setmana vinent i bon pont!