AVANCEM AMB MOLTES FORCES 31.01.2020

Benvinguts pares i mares de Llevant al nostre blog!

La setmana la vam començar amb la lectura "El diari de Zlata". Ens va impressionar molt llegir el diari personal d'aquesta nena relatant l'horror de la guerra a Iugoslàvia l'any 1992. Vam situar el país i ens va colpir molt veure que és un país pròxim a nosaltres, situat a Europa i que d'això no en fa tant de temps. Alguns companys vam trobar-hi molts paral·lelismes amb el "Diari de l'Anna Frank". D'aquí va sorgir tota una reflexió sobre la guerra, les conseqüències d'aquesta, els sentiments que desperta i què ho provoca.Vam fer la posada en comú de les preguntes que vam buscar a casa sobre el Treball d'Investigació d'Europa. Sabeu d'on procedeix el nom del nostre continent? Doncs prové de la mitologia grega! L'Ester ens va dir que havia de quedar-nos molt clar que no és el mateix el continent europeu, la Unió Europea i la zona Euro! Mare meva, quants conceptes nous. La Martina, amb molt d'encert, ens va aclarir que Europa és un terme físic i en canvi la Unió Europea és una organització política!

Per això l'Ester ens va suggerir  fer un esquema de les institucions europees perquè ens quedés més clar tot!El que ens va sorprendre més de tot va ser que som el segon continent amb més habitants començant per la cua! Que  hi ha una bandera europea que coneixíem tots però no teníem clar el seu significat... i que el 9 de maig és el dia d'Europa!

Hem seguit treballant per parelles el país europeu que vam escollir i ens hem acabat de repartir la feina, ja que, tenim data per a entregar-lo a l'aula i tots els grups ho portem força bé!

També hem tingut temps per treballar amb els grups d'experts que vam iniciar la setmana passada. Hem avançat molt i la veritat és que ens hem repartit molt bé les tasques i les hores ens són molt productives.L'Ester ens va donar un qüestionari per omplir sobre quin país era el que més agradava a 8 persones, les que volguéssim. Vam posar-lo en comú i cadascú va ressaltar algunes de les respostes que més els havia sorprès: una àvia que havia dit Rússia per les tradicions, la mare havia dit Eslovènia per la naturalesa, un pare havia dit Suècia pel nivell econòmic, o França perquè hi havia viscut, o Noruega pels fiords... Ja veieu, molts gustos diferents! Però sabeu quin és el país que més va sortir escollit?  Itàlia!!Amb aquesta feina, l'Ester ens va introduir els conceptes estadístics de freqüència, moda i mitjana aritmètica. Alguna cosa ja ens sonava de l'any passat però vam haver de refrescar la memòria mirant el llibre de matemàtiques. 
La part d'Educació visual i plàstica d'aquesta setmana ha sigut observar l'obra del pintor rus Kandinski. Després de llegir sobre la seva vida i les característiques de la seva obra abstracta ens hem posat mans a l'obra! L'Ester ens ha donat l'obra titulada "Quadrats amb cercles" i l'hem pintat amb ceres de colors ben vius i alegres, ja que Kandinski li donava molta importància a la riquesa cromàtica.
D'altra banda, un dels grans escriptors europeus que hem conegut en  aquest projecte ha sigut Antoine de Saint-Exupéry, famós pel seu conte "El petit príncep". Abans de llegir-ne un fragment, algunes companyes van comentar que tenien el llibre i que els hi agradava molt. Vam comentar també, que és una narració per a totes les edats, ja que, quan la rellegeixes hi pots observar valors i principis diferents.

Amb l'Ester estem llegint un petit fragment del conte, precisament la part que es troba amb la guineu.


Com veieu la feina no s'atura i seguim treballant de valent!
A continuació hi ha uns petits enllaços per treballar tota la part de països d'Europa i països que formen la Unió Europea:
Situar països d'Europa
Països d'Europa
Capitals d'Europa
Puzzle de la Unió Europea
Joc sobre la UE


I abans d'acabar el blog, no ens agradaria acomiadar-nos sense donar-vos les gràcies per la vostra assistència al Trivial de la Volta Espanya!

La veritat és que pintar el mapa d'Espanya al pati amb guix ens va encantar i no vam tardar tant com ens pensàvem!


A continuació us deixem les imatges de l'activitat.
Fins a la pròxima setmana famílies!