ELS NOSTRES GUIES TURÍSTICS! 13.03.2020

Benvingudes de nou famílies al blog de Llevant.

Aquesta última entrada és molt especial... hem acabat el nostre projecte d'"Europa,go!" i per fi podeu veure el resultat final: el nostre anunci de guies turístics.

Però abans de veure el final expliquem tot el que han donat de si aquestes dues setmanes.

Tal com vam explicar la setmana passada alguns companys faltàvem per comentar-nos les enquestes que havíem fet a amics o familiars nostres, com per exemple al pare de la Daniela o a la tieta de la Carlota. Així tots vam poder escoltar el que pensaven de les nostres festes, gastronomia i llengua pròpia.




Amb les exposicions dels grups d'experts de la setmana anterior, l'Ester ens va donar uns exercicis a fer sobre el relleu d'Europa i sobre la seva hidrografia. Vam poder situar algunes de les muntanyes més importants com el Mont Blanc, els Monts Urals o els Alps. I vam investigar amb els llibres de text, a quines vessants desemboquen els rius més importants d'Europa com el Po, el Danubi o el Rin. 


També vam recordar els conceptes matemàtics de moda i mitjana a través dels monuments, festes i ciutats que ens havien agradat més després d'escoltar les exposicions. Aquí també vam aprofitar per repassar el càlcul amb nombres decimals.

Una activitat que ens quedava pendent i que feia setmanes que havíem iniciat era la del Debat! Vam estar durant vàries sessions preparant-nos el nostre plantejament i quines opcions podríem oferir. El debat consistia en defensar la postura de 2 països molt diferents entre ells: País A i País B.

El debat el vam fer a la biblioteca i la veritat és que tots els grups anàvem molt ben preparats. El moderador de la sessió va tenir feina però finalment tots vam arribar a acords profitosos pels nostres països! Alguns vam arribar a un acord més ràpid que d'altres, però vam negociar sabent que havíem de cedir en alguna cosa i acceptar també menys del que voldríem.





Durant tot el projecte ens ha estat sortint una mica la història del nostre continent i com a reflexió final l'Ester ens va proposar veure la pel·lícula "El noi amb pijama de ratlles". Tracta sobre dos nens que es coneixen i es fan amics, en Bruno fill d'oficial nazi i en Schumel jueu tancat a un camp de concentració. Després de veure-la, en vam estar parlant, ja que ens va causar sentiments de tristesa, ràbia, indignació... Conèixer la nostra història ens serveix per no tornar a repetir errors del passat!


El que ens ha portat més feina ha sigut gravar el nostre anunci. Tot i que ja teníem l'anunci fet, ens faltava pensar quin text diríem. Així que després que les parelles ens ho parléssim i ens ho aprenguéssim de memòria ja estàvem llestos per gravar. 

Esperem que us agradin tant com a nosaltres!

3,2,1... ACCIÓ!



























I ja només ens quedava fer l'àlbum del projecte... i començar el nou!


No us podem avançar gaires coses del següent projecte però sí dir-vos que hem escollit nosaltres el títol i al final de les votacions l'escollit és... GRAVETAT ZERO!

Fins la propera, ja veieu que no hem parat i encara ens queda molt!