SETMANA DE CARNESTOLTES I D'EXPOSICIONS 28.02.2020

Hola famílies, benvingudes de nou al blog de Llevant!

Aquestes dues setmanes el treball ha estat marcat sobretot per les visites del Carnestoltes i la Carnestoltetes a l'escola i també centrats amb la xaranga per fer un bon acompanyament a la Rua de l'escola!



Però tot i això hem seguit avançant en el nostre projecte. Tal com vam dir a l'anterior blog, hem seguit repassant i operant amb els nombres decimals a través de diferents activitats matemàtiques.


La part visual i plàstica d'aquesta setmana l'hem fet parlant de la vida i l'obra de dos pintors expressionistes: Van Gogh i Edvard Munch. 

L'obra de Van Gogh, "La nit estrellada", l'hem pintat utilitzant aquarel·les. I l'obra de Munch, "El crit", l'hem pintat amb ceres però hem utilitzat el collage per posar-nos a nosaltres fent el crit.




 

Vam fer el control de les Institucions Europees i dels països europeus i de la zona euro. La veritat és que ens va anar força bé!

També vam repassar el concepte de temperatures i precipitacions fent el climograma de la ciutat de Roma i de diverses ciutats de Noruega. Així vam repassar continguts que havíem fet a l'anterior projecte i observar si ho havíem assolit bé.



A l'anterior entrada us vam explicar que havíem redactat unes preguntes per fer a diverses persones que viuen aquí a Catalunya però són originaries d'altres països europeus. Doncs aquesta setmana hem llegit davant els companys les enquestes que hem passat a veïns, amics, companys d'escola... i observar les diferències que hem vist entre ells. Hem ressaltat que alguns adults amb els seus fills parlen l'idioma del seu país, però els fills parlen més en català o en castellà. Alguns han barrejat les festes i celebren les del seu país i les d'aquí: com Reis o Sant Jordi.




L'Ester aquesta setmana ens ha parlat de les característiques que tenen els eslògans que es fan servir a la publicitat. I per què ho treballem?... Doncs perquè per parelles hem hagut de realitzar el nostre eslògan per fer-ne difusió i que la gent ens "contracti" per venir a visitar el nostre país!

La veritat és que al principi ens va costar molt, però ens han quedat força bé!






La pròxima feina serà pensar en el nostre anunci i gravar-lo! Però això serà la següent setmana.

Per acabar la setmana hem realitzat l'exposició oral als nostres companys. Mentre fèiem l'exposició, anàvem agafant apunts del més important a partir d'un esquema que ens havia preparat l'Ester. Hem après moltes coses més sobre Europa!





Un cop feta l'exposició hem fet una valoració de grup. Els companys del nostre grup ens avaluaven a nosaltres. Això encara ens costa, no sempre estem d'acord amb el que ens diuen i és difícil saber acceptar el que creuen que podem millorar.
  




Com veieu famílies hem avançat força i ja anem arribant al final del projecte!

Fins a la setmana pròxima i a gaudir del cap de setmana!