MAQUETES SISTEMA SOLAR i BONES VACANCES! 3.04.2020

Bon dia famílies i alumnes de Llevant!!

Avui és un dia especial, us presentem els vídeos que hem editat a partir dels que em vau enviar per correu. El temps que teníem era limitat i no els he pogut editar tots junts, per això hi ha diferents vídeos penjats perquè els veieu tots i els de tots els vostres companys. Han quedat tots genials i molt originals!! 
Heu fet servir material divers: des de paper de plata, a boles de porexpan o fruites que teníeu per casa... uns genis!


VIDEOS  MAQUETA SISTEMA SOLAR








 Ara que ja tenim a sobre la Setmana Santa us deixo unes propostes per fer aquests dies.

El Jordi us recomana treballar el concepte d'Anglès sobre el Present Continious que ja us va explicar en directe per l'Espai de comunicació. Trobareu l'enllaç al correu.

L’Imma a les classes virtuals ja us va explicar el que podríeu fer aquests dies. Us recorda que de Francès continueu amb el mètode que fem a classe: Le français illustré i de Castellà us va proposar que feu activitats dels blogs UN XIC DE TOT GARBÍ! taborgarbi.blogspot.com i UN XIC DE TOT LLEVANT! taborllevant.blogspot.com. Remeneu i aprofiteu aquests dies!!

La Jordina també us ha enviat per correu un seguit de recomanacions de Música per fer aquesta Setmana Santa.

La Marta, d'Educació Física, com us va comentar a classe, us ha enviat un correu electrònic recordant-vos  com es fa el Broom Challenge, i enllaços per moure el cos i fer alguna activitat física.


De Matemàtiques també hem de seguir practicant el càlcul mental. Aquí us deixo un enllaç on trobareu diferents jocs per practicar-ho.


De l'última feina que us vaig proposar sobre estadística: atzar i probabilitat, al nostre llibre de matemàtiques de l'aula també surten exercicis.   De la pàgina 138 Freqüència absoluta i relativa, pàgina 141 Esdeveniments possibles, segurs i impossibles, i de la pàgina 142 Càlcul de probabilitats. En podeu escollir alguns i els podeu fer en un full de matemàtiques, posant número d'exercici i pàgina (com ho fem a l'escola) i practiqueu per adonar-vos vosaltres mateixos si ho heu entès o no! També us enviaré per correu, un document de Word amb exercicis d'ampliació.

Des del Projecte us animo a fer amb power point o amb prezzi un treball en concret sobre un planeta del Sistema Solar: la TERRA!
Us adjunto un document amb tots aquells aspectes que haurien de sortir en el vostre treball.
Si algú ho vol fer amb presentació de mural o tipus llibre amb fulls explicant el que demanem també es pot fer, però llavors no m'ho podrà enviar per correu i haurem d'esperar a veure-ho quan tornem a l'escola.



Si us aneu fent alguna foto del procés del treball sí que me la podeu enviar, així veig el vostre progrés!

Per canviar de temes i variar les feines us proposo fer uns treballs manuals fàcils i divertits amb material que tenim tots per casa. Ens podem inventar una història fantàstica on l'animal sigui el protagonista de la vostra narració.



Per si encara no coneixeu alguns programes per crear núvols de paraules, aquí us deixo els més coneguts i fàcils d'utilitzar. És una eina visual molt atractiva per resumir un text, una xerrada o una pluja d'idees i tenir així les paraules claus o més importants en un sol cop d'ull. O per decorar la vostra habitació! Proveu de fer-ne alguna i la podem portar a l'escola sobre el tema que vulgueu.



Veureu que cada programa té unes particularitats diferents: es pot triar la font de lletra, incloure textos sencers o sols paraules, elegir el color de les paraules, fons o la forma; guardar la imatge, imprimir-la o compartir-la...
Animeu-vos a provar-ho, que veureu que són programes fàcils d'utilitzar (tot i que estan en anglès...) i donen un resultat molt bonic! Ja em direu quin us ha agradat més!!!

WORDLE Permet introduir text, paraules o enllaç URL (i fa una selecció de les paraules més repetides). Diferents combinacions de la font, colors i alineació del text. Es pot imprimir la imatge o compartir-la, però no permet guardar-la. 




També us proposo aquests dies de Setmana Santa mirar alguns curtmetratges que ens transmeten valors i ens fan pensar molt. Aquí us deixo una llista, escolliu els que us vinguin més de gust i quan acabeu en podeu fer un resum i posar-hi una imatge d'acompanyament. Sobretot escriviu el què us ha transmès el curt i amb què us ha fet pensar... tots ens fan créixer d'alguna manera i els podeu veure en família ( a veure què opinen els pares o els germans)!  



Aquests dies de confinament a casa segur que heu fet moltes receptes i heu entrat molt a la cuina a preparar berenars o postres deliciosos. Us animo a seguir fent receptes de pastissos, o de coques, o de pa de pessics, o magdalenes ... però sobretot feu-vos fotografies cuinant i escriviu la recepta en un full. Quan tornem a l'escola podrem fer un bon recull de receptes de cuina de Llevant!



Ja sabeu que moltes altres persones passaran la Setmana Santa a l'Hospital sense veure els seus familiars, per això us recordem que podeu fer un dibuix per a les persones que estan allà hospitalitzades. És una proposta que us fem perquè sabem que en aquests moments valorem molt la FAMÍLIA i la SALUT. Així que us encoratjo a dibuixar, que vosaltres en sabeu molt, i a enviar les vostres il·lustracions als hospitals de Catalunya... us ho agrairan i diu molt de vosaltres! 

Aquest és de l'Hospital de Mollet, però a molts altres hospitals de Catalunya també ho fan. Gràcies!

ESPERANT QUE PASSEU MOLT BONA SETMANA SANTA I QUE SEGUIU AIXÍ DE TREBALLADORS, FENT COSTAT ALS VOSTRES FAMILIARS I PASSANT AQUEST TEMPS DE LA MILLOR MANERA POSSIBLE.

UNA FORTA ABRAÇADA, MOLTS PETONS VIRTUALS I ESPERANT VEURE'NS TOTS A LA TORNADA... TOTS ELS MESTRES US TROBEM A FALTAR MOLT!