SETMANA DE SANT JORDI 20.04.2020

Hola de nou a tothom al blog de Llevant!

Aquesta setmana és una mica especial perquè celebrem confinats la diada del nostre patró, Sant Jordi i aprofitem per felicitar des d'aquí al Jordi Navarro i a la Jordina Campi.... i també moltes felicitats a tots els familiars dels alumnes de Llevant que sigui el seu sant!!

Com que a l'escola sempre celebrem la nostra festa de Sant Jordi amb punts de llibre, poesies que presentem als Jocs Florals, dracs de fang, roses dibuixades, lectures de textos en veu alta i obres de teatre... he pensat a deixar-vos uns treballs manuals de Pinterest per tal de celebrar, encara que sigui des de casa, aquesta festa tan nostrada!


Espero que us animeu i m'envieu alguna foto del resultat... tranquils hi ha pels que són més destres i pels que som més pocatraces! I si teniu alguna altra idea creativa no dubteu a fer-la també i compartir-la.NO deixarem de fer la nostra festa de Sant Jordi sense unes bones poesies.... així que tal com us vaig animar a fer en el blog anterior, aquest dijous 23 d'abril, llegirem les nostres poesies a la resta de companys quan ens veiem pel Teams. Tal com fem a l'escola, també podeu fer una bona il·lustració del poema i fins i tot podríem votar als nostres escriptors/es  preferits/des?  Què en penseu?

I dels llibres no ens en podem oblidar! Prepareu-vos una llista dels 3  llibres que més us agradin i el perquè. Un cop triats veurem si tenim gustos similars o no: amb quins llibres hem coincidit, amb quins no tant, de quins gèneres ens agraden més, o si tenim algun/a escriptor/a preferit/da... 
Ens podrem recomanar llibres per llegir entre nosaltres!

Altres tasques d'aquesta setmana:

De català hem estat treballant el Subjecte i el Predicat i quin és el nucli més important de cada sintagma. Per a repassar farem exercicis del llibre de català per a practicar:

  • exercici 25 i 26 pàgina 14 i exercici 5 pàgina 15
  • exercici 5 pàgina 27, exercici 24 pàgina 38 i exercici 5 pàgina 39.
Podeu fer totes les activitats a la llibreta personal i enviar-m'ho com a màxim pel divendres 24 d'abril.

De projecte us deixo una altra lectura i comprensió lectora sobre l'Univers. Penseu a descarregar-vos el document abans de començar-lo a fer!
Aquest document el corregirem el dilluns 27 d'abril a l'hora del Teams.

Amb la teoria que hem llegit aquests dies ens ha sortit el concepte de marees. Aquí teniu un text on explica millor aquest fenomen i unes activitats relacionades amb la lectura. Penseu a descarregar-vos el document abans de començar a fer res!

Aquest document me l'haureu d'enviar per divendres 24 d'abril al meu correu electrònic.

De matemàtiques seguirem treballant les fraccions i anirem pas a pas per tal que tots seguim el ritme i ho anem aprenent.
Per tal de repassar els aspectes iniciats us deixo un KAHOOT per fer. Teniu de temps fins al dimarts 21 d'abril a les 19:00 hores.

Pin:08936736


Us deixo un càlcul mental per tal d'agafar agilitat i destresa amb les unitats seguides de zero. Les respostes les podeu fer més a baix perquè és una pàgina escanejada.
Hauríeu de calcular-vos el temps que tardeu: poseu el cronòmetre i anoteu els minuts que heu tardat  (sigueu honrats, confio amb vosaltres).

Me l'envieu per correu electrònic el dia 23 d'abril

De castellà l'Imma diu que en els espais de comunicació Teams anireu fent activitats sobre els adverbis

De deures us posa que mireu el mapa de les llengües que es parlen a Espanya i pinteu al mapa mud NOMÉS LES QUE SÓN OFICIALS amb la mateixa llegenda. Us enviarà per correu els mapes perquè els engrandiu, aquí són perquè els veieu però són massa petits per treballar-hi. 
 
 Data d’entrega màxim: 27-4-2020

De francès l'Imma us diu que en els espais de comunicació per Teams escoltareu els números 33, 34 i 35 del Français illustré, per tant de deures aquesta setmana haureu de copiar el vocabulari d’aquests tres  apartats.
Us adjunta els enllaços.


Data d’entrega màxim: 27-4-2020

Altres :
Us deixo l'enllaç que m'ha fet arribar el Carles Hernando perquè veieu les seves produccions de Stop motion:

STOP MOTION

I si encara teniu temps per a la cuina, el Jordi Navarro ens deixa una recepta boníssima!!

Som-hi Llevant, que sembla que s'acosta el final d'aquest confinament i podrem sortir a poc a poc al carrer a respirar aire i a estirar les cames després de tant dies tancats! Com veieu... tot arriba i el final cada cop es veu més proper... un últim esforç! Haurem de seguir ben de prop el que van dient les autoritats pertinents. 

Abraçades virtuals i  esperant veure'ns aviat!