A GAUDIR DEL CAP DE SETMANA AMB NOVES PROPOSTES 22.05.2020

Som-hi Llevant, ja tornem a tenir per endavant un altre cap de setmana!

Us tornem a portar diverses propostes per fer amb família o sols, però sempre de manera lúdica i divertida.

Ja sabeu que els rajos del Sol són perjudicials per a nosaltres: són potents i ens poden causar malalties, per això és important que ara que comencem a sortir en horari solar i que venen amb molta força, prenguem les mesures necessàries a la nostra pell. I si no, podeu comprovar vosaltres mateixos com són de perjudicials els rajos ultraviolats amb un petit experiment.

Necessitem: cartolina vermella, crema solar mínim factor 30 i objectes petits per aguantar.


Pas 1: agafem la crema solar i ens l'escampem per les mans, en abundància.
Pas 2: col·loquem les dues mans sobre la cartolina i pitgem fort perquè la capa de crema solar quedi enganxada/marcada a la cartolina ( els dits també).
Pas 3: posem la cartolina en un lloc ben assolellat, on tinguem llum directa del sol durant 3 o 4 hores. Posem els objectes pesants al voltant de la cartolina per tal que no voli.
Pas 4: Observa què ha passat amb el paper al cap de les 4 hores. Com ha quedat el color de la cartolina? I on tenies les marques de les mans? Per què passa això?

Envieu-me les vostres fotos del procés de l'experiment!
En parlarem el dilluns 25 de maig



Parlant del desenvolupament sostenible el dijous ens va sortir la informació de com aprofitar l'energia natural. Vau comentar que hi havia una pel·lícula que tractava sobre això, un noi que va aconseguir amb ajuda de l'energia eòlica, aconseguir un gran pas per a la seva comunitat més pròxima.

Doncs en aquest enllaç teniu la lectura d'aquest noi, en  William Kamkwamba de Malawi. És molt interessant i també està molt ben explicat. Llegiu-la que us pot donar idees i també podeu relacionar-ho amb la lectura del Boyan Slat de la setmana passada. Tots dos han sigut emprenedors i han aconseguit millorar el món.





Per acabar de pensar i reflexionar sobre com està distribuït el món actualment, podeu donar una ullada a aquesta pàgina web i entendreu moltes coses de com està fet el repartiment actualment. Amb les dades que et proporcionen, SOBRE 100 PERSONES,  impacta molt més les xifres de la realitat!
Ho podeu veure amb els vostres pares, mares, germans i germanes perquè també reflexionin sobre què s'explica.


SI MIREU AL FINAL DE LA PÀGINA HI HA UN VÍDEO QUE HO EXPLICA MOLT BÉ!
Està en anglès però és totalment comprensible.
Apunta't algunes de les dades que més t'han sorprès, en parlarem al Teams de dijous 28 de maig!


Per acabar us deixo un enllaç al google forms sobre el que hem estat treballant de gramàtica aquests dies. Si voleu donar primer una ullada als apunts abans de fer el tipus test, podeu fer-ho. Ànims i feu el treball amb calma i concentració!


Tal com us va comentar el Jordi a l'espai Teams del dijous, us deixa els següents arxius:

Hi Llevant!!
For next Monday (25/05) you’ll have to answer the questions of the Reading Comprehension “How To Be A Safe And Smart Searcher” that we started yesterday. Once you finish, you don’t have to send me your answers, just have them ready for our next session, because we’re going to correct the activity together.

ACTIVITAT ANGLÈS WORD               ACTIVITAT ANGLÈS PDF
Have a nice weekend!!
George. 


Llevant, us desitjo un bon cap de setmana, desconnecteu, sortiu a passejar i jugar a l'aire lliure. Esperant que tots estigueu bé de salut i amb ganes de veure'ns aviat per l'escola, una abraçada MOLT GRAN per a tots!