JA SOM AL MES DE MAIG, SOM-HI! 4.05.2020

Benvinguts altre cop al nostre blog!

Després de gaudir d'aquests dies de festa a casa o sortint 1 hora a passejar pel nostre entorn, tornem amb més ganes i determinació que mai per encarar aquest mes de maig.

De les propostes que us vam fer a l'anterior blog hem rebut algunes fotos de les fases de la Lluna. Aquí us deixo les imatges de la Laia Martí, la Nerea, la Noa i l'Helena.






PROJECTE:
A l'últim espai de comunicació del dijous vam estar parlant de la vida d'astronauta i de com és el dia a dia en un coet que està de missió espacial. Després de parlar de què ens emportaríem nosaltres al coet, us deixo uns vídeos sobre com és la vida a dalt d'un coet i com s'hi viuen  les accions més quotidianes que fem nosaltres aquí a la Terra.

Mireu els vídeos abans de dimecres perquè en parlarem al Teams el dimecres 6 de maig
( dura molt poc i està en anglès però s'entén perfectament)
(explica com es preparen i com es viu en missió espacial. Aquest està en castellà)


També us deixo un parell de documents que parlen de les conseqüències físiques que pateixen els astronautes al retornar a la Terra i dues entrevistes a astronautes que parlen de les seves sensacions i la seva feina a dins la nau.

entrevista astronautes:ENTREVISTES
Aquest document només l'heu de llegir i en parlarem a l'espai Teams del dijous 7 de maig. Penseu amb les preguntes que us fa però no cal respondre-les. 

conseqüències vida a l'exterior:CONSEQÜÈNCIES FÍSIQUES
Aquest document només l'heu de llegir i en parlarem a l'espai Teams del dijous 7 de maig. Penseu amb les preguntes que us fa però no cal respondre-les. 


MÚSICA:
Des de Música aquesta setmana us proposo aprendre la cançó “No ens desdibuixeu”, que forma part de la campanya “Dóna la nota” Encara hi som a temps. El repte de cantem per Salvar la Terra.
Per a què l’aneu aprenent i aneu assajant aquests dies de confinament,  us animo  a fer un petit vídeo cantant la cançó o un fragment, sols, en família, i si us atreviu amb acompanyament instrumental!
Els vídeos me’ls podeu fer arribar al correu: jcampi@escolatabor.cat (Jordina)
Jo penjaré els vídeos que m’envieu al blog de l’escola perquè els pugueu veure.
Per accedir a la cançó, la lletra i la partitura,  és a dir  a tot el material, heu d’entrar en aquest portal des del Google:
O copiant aquest enllaç al canal de youtube: https://youtu.be/vZ4pyFUqEaI
Us animo a que hi participeu !!
De les altres àrees, aquesta setmana seguirem treballant a les sessions del Teams la part de gramàtica de català i de matemàtiques les fraccions. Anirem avançant a poc a poc per tal que tothom vagi aprenent els conceptes nous que anem explicant. Per tant no hi ha cap tasca a fer. Tampoc de francès, ni de castellà ni d'anglès.

Esperant que les vostres famílies es trobin totes bé i que això de sortir a passejar ens carregui d'energia cada dia una mica més, segur que al final arribarem a bon camí i a una petita normalitat, que ja l'esperem amb moltes ganes!

 Cada dia falta un dia menys Llevant!