DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT 5.06.20

Ja tenim aquí un altre cap de setmana Llevant!


Ja sabeu que els caps de setmana aprofitem per estar amb la família, visitar els avis, els tiets, les besàvies... i compartir dinars i berenars amb aquells qui fa temps que no ens veiem. Sempre respectant les mesures d'higiene i les condicions que ens posen estant encara en Fase 1. Aquests moments fa temps que els esperàvem així que gaudiu-los molt!!

Tal com hem explicat a l'Espai de comunicació haurem de pensar com ens acomiadem de manera telemàtica d'aquest curs i si voleu fer alguna cosa especial per als últims dies de classe. Penseu amb jocs o activitats que puguem fer virtualment i que ens divertim plegats Llevant!!

A continuació teniu algunes propostes per fer aquest cap de setmana:

Com que hem estat treballant el Tintín dins el projecte de l'Univers, us deixo a continuació una manualitat relacionada amb aquest personatge. Sabeu quina és la icona més emblemàtica del còmic Objectiu la Lluna?? ... El seu COET!! Doncs a continuació teniu l'enllaç per construir el seu famós coet blanc i vermell amb alguns dels seus personatges!




Avui mateix, divendres 5 de juny, és el DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT!




A continuació teniu unes propostes per pensar i reflexionar sobre tot el que hem de tenir en compte per cuidar el nostre medi ambient i a la vegada, salvar els ecosistemes així com la vida dels animals i plantes de tot el planeta!

            CAMPANYA MEDI AMBIENT A SANTA PERPÈTUA


Una de les causes que més us preocupaven era la separació dels residus. Sembla que ja ho tenim molt clar i que fa molt temps que se'n parla i s'educa, però encara no es fa bé i la població no sempre és conscient de què va a cada contenidor. I tu? Comprova en aquest enllaç si saps què hi posem al contenidor de la resta?

                                                          RECICLATGE 

Saps molt sobre la biodiversitat del Planeta? Aquí tens un test perquè comprovis els teus coneixements! Hi ha respostes que et sorprendran.... Pots reptar també a la teva família a veure qui en sap més, només són uns minutets!

La Biodiversitat depèn majoritàriament dels boscos. Als boscos trobem el 80% de les espècies d'amfibis, el 75% de les espècies d'aus i el 68% de les espècies de mamífers. Per tant aquests ecosistemes alberguen la majoria de les espècies terrestres del planeta. Des del 1990 hem perdut 420 milions d'hectàrees d'aquests hàbits tan imprescindibles per a la vida!

                     TEST SOBRE LA BIODIVERSITAT

Si voleu saber més podeu entrar i veure les dades que proporciona la Unesco sobre el medi ambient de tot el planeta Terra! Trobareu informes sobre la salut del planeta, xifres esgarrifoses de què perdem cada any, programes on col·laborar, tasques que es duen a terme, conscienciació del que es pot fer per preservar el medi ambient, etc.  

                            UNESCO: DIA DE LA TERRA


"La varietat d'aliments que mengem, l'aire que respirem, l'aigua que bevem i el clima que fa possible la nostra  vida al planeta, no existirien sense els serveis de la natura.

Avui, vivim un moment excepcional en què la natura ens envia un missatge. Per tenir cura de nosaltres mateixos, primer hem de cuidar d'ella. Ha arribat l'hora de reaccionar. D'adonar-nos. D'aixecar les nostres veus.

Ha arribat l'hora de reconstruir millor, per les persones i el planeta.

ARRIBA L'HORA DE LA NATURA!!"



Relacionat amb aquest dia, la Jordina ens passa els vídeos realitzats a favor de la campanya "Encara hi som a temps", i que vau participar des de l'àrea de música des de Ponent fins a Llevant. Felicitats per la vostra aportació i a gaudir de la música! 


Feu memòria si us plau d'enviar la vostra foto del confinament els qui encara falteu!

Ànims Llevant, seguim treballant i aprenent que ja queda poc per acabar el curs. Qui ens ho havia de dir que l'acabaríem d'aquesta manera ...

Bon cap de setmana i fins dilluns.